DZIEŃ TYGODNIA |
I DANIE |
II DANIE |
PONIEDZIAŁEK 20-11-2017 |
Zupa neapolitańska (mleko, seler) Pieczywo mieszane (gluten) |
Naleśniki z jabłkiem i (gluten, jaja, mleko)i polewą jogurtową (mleko) Herbata z owocowa z cytryną |
WTOREK 21-11-2017 |
Zupa ryżowa (seler) |
Kotlet schabowy (gluten, jaja, seler) z ziemniakami puree (mleko) i koperkiem Surówka z buraków Kompot Mus owocowy |
ŚRODA 22-11-2017 |
Zupa ogórkowa (seler, mleko, gluten) Pieczywo mieszane (gluten) |
Gulasz wieprzowy (gluten, mleko, seler) z kaszą gryczaną i warzywami na parze Herbata malinowa z cytryną Ciastko (gluten) |
CZWARTEK 23-11-2017 |
Zupa kalafiorowa (gluten, mleko seler) Pieczywo mieszane (gluten) |
Bigos (seler) z bułką (gluten) Herbata czarna z cytryną Sok |
PIĄTEK 24-11-2017 |
Zupa z fasolki szparagowej żółtej i zielonej (seler, gluten, mleko). Pieczywo mieszane (gluten) |
Filet z miruny panierowany (seler, jaja, gluten, ryba) z ziemniakami puree (mleko) i koperkiem Surówka z kapusty kiszonej (seler) Herbata miętowa z cytryną |
DZIEŃ TYGODNIA |
I DANIE |
II DANIE |
PONIEDZIAŁEK 27-11-2017 |
Zupa pieczarkowa (mleko, seler) Pieczywo mieszane (gluten) |
Łazanki (gluten, seler) Herbata z owocowa z cytryną Owoc |
WTOREK 28-11-2017 |
Z przyczyn organizacyjnych w dniu dzisiejszym OBIAD JEDNODANIOWY |
Pierogi ruskie Sok, rogal maślany i mandarynka |
ŚRODA 29-11-2017 |
Rosół z makaronem (seler, gluten) Pieczywo mieszane (gluten) |
Stek wieprzowy z cebulką (gluten, mleko, seler) i ziemniakami puree (mleko) z koperkiem Surówka z selera (seler) Herbata z dzikiej róży z cytryną |
CZWARTEK 30-11-2017 |
Zupa fasolowa (gluten, mleko, seler) Pieczywo mieszane (gluten) |
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem Herbata czarna z cytryną Chipsy warzywne |
PIĄTEK 1-12-2017 |
Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko) |
Panierowany filet z morszczuka (seler, jaja, gluten, ryba) z ziemniakami puree (mleko) i koperkiem Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem (mleko, gluten) Herbata miętowa z cytryną Ciastko (gluten) |
Wykaz składników alergennych stosowanych w stołówce: jaja, mleko, seler, sezam, ziarno zbóż, gorczyca, soja, ryby, śladowe ilości orzechów.
Średnia wartość odżywcza obiadów jest dostępna u intendenta.