INFORMACJE O ALERGENACH

DZIEŃ TYGODNIA

I DANIE

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

20-11-2017

Zupa neapolitańska (mleko, seler)

 Pieczywo mieszane (gluten)

Naleśniki z jabłkiem i (gluten, jaja, mleko)i polewą jogurtową (mleko)

Herbata z owocowa z cytryną

WTOREK

21-11-2017

Zupa ryżowa (seler)

Kotlet schabowy (gluten, jaja,  seler) z ziemniakami puree (mleko) i koperkiem

Surówka z buraków

Kompot

Mus owocowy

ŚRODA

22-11-2017

Zupa ogórkowa (seler, mleko, gluten)

Pieczywo mieszane (gluten)

Gulasz wieprzowy (gluten, mleko, seler) z kaszą gryczaną i warzywami na parze

Herbata malinowa z cytryną

Ciastko (gluten)

CZWARTEK

23-11-2017

Zupa kalafiorowa (gluten, mleko seler)

Pieczywo mieszane (gluten)

Bigos (seler) z bułką (gluten)

Herbata czarna z cytryną

Sok

PIĄTEK

24-11-2017

Zupa z fasolki szparagowej żółtej i zielonej

(seler, gluten, mleko).

Pieczywo mieszane (gluten)

Filet z miruny panierowany (seler, jaja, gluten, ryba) z ziemniakami puree (mleko) i koperkiem

Surówka z kapusty kiszonej (seler)

Herbata miętowa z cytryną

 

DZIEŃ TYGODNIA

I DANIE

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

27-11-2017

Zupa pieczarkowa (mleko, seler)

 Pieczywo mieszane (gluten)

Łazanki (gluten, seler)

Herbata z owocowa z cytryną

Owoc

WTOREK

28-11-2017

Z przyczyn organizacyjnych w dniu dzisiejszym

OBIAD JEDNODANIOWY

Pierogi ruskie

Sok, rogal maślany i mandarynka

ŚRODA

29-11-2017

Rosół z makaronem (seler, gluten)

Pieczywo mieszane (gluten)

Stek wieprzowy z cebulką (gluten, mleko, seler) i ziemniakami puree (mleko) z koperkiem

Surówka z selera (seler)

Herbata z dzikiej róży z cytryną

CZWARTEK

30-11-2017

Zupa fasolowa (gluten, mleko, seler)

Pieczywo mieszane (gluten)

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem

Herbata czarna z cytryną

Chipsy warzywne

PIĄTEK

1-12-2017

Zupa pomidorowa z ryżem

(seler, mleko)

Panierowany filet z morszczuka (seler, jaja, gluten, ryba) z ziemniakami puree (mleko) i koperkiem

Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem (mleko, gluten)

Herbata miętowa z cytryną

Ciastko (gluten)

Wykaz składników alergennych stosowanych w stołówce: jaja, mleko, seler, sezam, ziarno zbóż, gorczyca, soja, ryby, śladowe ilości orzechów.
Średnia wartość odżywcza obiadów jest dostępna u intendenta.

Copyright © 2015 Szkoła Podstawowa nr 63 im. Anny Jasińskiej we Wrocławiu 

All Rights Reserved.