Get Adobe Flash player

INFORMACJE O ALERGENACH

 

DZIEŃ TYGODNIA

I DANIE

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

19-06-2017

Zupa jarzynowa  (seler, mleko)

Pieczywo mieszane (gluten)

Gołąbki z ryżem i mięsem (seler) z sosem pomidorowym (seler, mleko, gluten)

Herbata owocowa z cytryną

Owoc

WTOREK

20-06-2017

Zupa ryżowa (seler)

Pieczywo mieszane (gluten)

Pierogi z owocami (gluten) z polewą jogurtową (mleko)

Kompot

Owoc i wafle ryżowe

ŚRODA

21-06-2017

Zupa pomidorowa (seler, mleko) z makaronem (gluten)                   

Udko z kurczaka (seler) z ziemniakami i koperkiem

Surówka

Kompot

Woda i owoc

CZWARTEK

22-06-2017

Zupa kalafiorowa (seler, mleko)

Pieczywo mieszane (gluten)                   

Gulasz (seler, gluten) z kaszą jęczmienną (gluten) i sałatką szwedzką

Kompot

Ciastko (gluten) i woda

Wykaz składników alergennych stosowanych w stołówce: jaja, mleko, seler, sezam, ziarno zbóż, gorczyca, soja, ryby, śladowe ilości orzechów.

Średnia wartość odżywcza obiadów jest dostępna u intendenta.

SP 63