Get Adobe Flash player
60-LECIE_Banerek_1366x300px

24-28 listopada 2017r. jubileusz 60 lecia szkoły 1957r. - 2017r.

INFORMACJE O ALERGENACH

 

 

 

DZIEŃ TYGODNIA

I DANIE

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

20-11-2017

Zupa neapolitańska (mleko, seler)

 Pieczywo mieszane (gluten)

 

Naleśniki z jabłkiem i (gluten, jaja, mleko)i polewą jogurtową (mleko)

Herbata z owocowa z cytryną

WTOREK

21-11-2017

Zupa ryżowa (seler)

 

Kotlet schabowy (gluten, jaja,  seler) z ziemniakami puree (mleko) i koperkiem

Surówka z buraków

Kompot

Mus owocowy

ŚRODA

22-11-2017

Zupa ogórkowa (seler, mleko, gluten)

Pieczywo mieszane (gluten)

Gulasz wieprzowy (gluten, mleko, seler) z kaszą gryczaną i warzywami na parze

Herbata malinowa z cytryną

Ciastko (gluten)

CZWARTEK

23-11-2017

Zupa kalafiorowa (gluten, mleko seler)

Pieczywo mieszane (gluten)

Bigos ( seler) z bułką (gluten)

Herbata czarna z cytryną

Sok

PIĄTEK

24-11-2017

Zupa z fasolki szparagowej żółtej i zielonej

(seler, gluten, mleko).

Pieczywo mieszane (gluten)

Filet z miruny panierowany (seler, jaja, gluten, ryba) z ziemniakami puree (mleko)i koperkiem

Surówka z kapusty kiszonej (seler)Herbata miętowa z cytryną

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wykaz składników alergennych stosowanych w stołówce: jaja, mleko, seler, sezam, ziarno zbóż, gorczyca, soja, ryby, śladowe ilości orzechów.

Średnia wartość odżywcza obiadów jest dostępna u intendenta.

SP 63