Get Adobe Flash player

INFORMACJE O ALERGENACH

 

DZIEŃ TYGODNIA

I DANIE

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

25-09-2017

Zupa szczawiowa z jajkiem

(seler,  jaja,  mleko)

Pieczywo mieszane (gluten)             

Kiełbasa pieczona  z ziemniakami puree (mleko) i koperkiem

Ogórek kiszony

Herbata owocowa z cytryną

Śliwka

WTOREK

26-09-2017

Pomidorowa z ryżem

(seler, mleko, jaja) 

Kluski śląskie (jaja, gluten)

z sosem pieczarkowym (mleko, gluten) i filetem z kurczaka (seler)

Surówka z kapusty kiszonej

Kompot

Jabłko

ŚRODA

27-09-2017

Zupa z zielonego groszku (seler)

Pieczywo mieszane (gluten)

Jajko sadzone (jaja) z ziemniakami puree (mleko) i koperkiem

Buraczki

Herbata owocowa z cytryną

CZWARTEK

28-09-2017

Barszcz ukraiński

(mleko, seler)

Pieczywo mieszane (gluten)

Pulpety (seler, jaja, gluten) z sosem pomidorowym (gluten, seler, mleko) i ryżem

Marchewka z groszkiem   

Herbata miętowa z cytryną

Serek

PIĄTEK

29-09-2017

Krupnik (seler, gluten)

Kotlet rybny (seler, ryba, jaja, gluten, mleko) z ziemniakami puree (mleko) i koperkiem

Surówka z kapusty pekińskiej

Herbata z cytryną

Baton owocowy

 

DZIEŃ TYGODNIA

I DANIE

II DANIE

PONIEDZIAŁEK

2-10-2017

Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler,  jaja,  mleko)

Pieczywo mieszane (gluten)              

 

Ryż z jabłkami i ze śmietaną (mleko)

Marchewka słupki

Herbata owocowa z cytryną  

WTOREK

3-10-2017

Zupa grochowa (seler)

Pieczywo mieszane (gluten)

Kotlet schabowy ( jaja, gluten)z ziemniakami puree (mleko) i koperkiem

Mizeria

Kompot  

ŚRODA

4-10-2017

Zupa neapolitańska

(seler, mleko)

 

Bigos z bułką (gluten)

Jabłko

Herbata owocowa z cytryną

CZWARTEK

5-10-2017

Zupa zacierkowa

(seler, gluten)

 

Gulasz drobiowy (gluten, mleko, seler) z kopytkami (jaja, gluten)

Marchewka mini z sezamem (sezam)

Herbata miętowa z cytryną

Sok

PIĄTEK

6-10-2017

Zupa dyniowa (mleko, seler)

z makaronem (gluten)

Filet rybny panierowany (seler, ryba, jaja, gluten, mleko) z ziemniakami puree (mleko)i koperkiem

Sałatka szwedzka

Herbata miętowa z cytryną

Banan

 

Wykaz składników alergennych stosowanych w stołówce: jaja, mleko, seler, sezam, ziarno zbóż, gorczyca, soja, ryby, śladowe ilości orzechów.

Średnia wartość odżywcza obiadów jest dostępna u intendenta.

SP 63